استان: یزد
حوزه انتخابیه: تفت و میبد
شعار انتخاباتی: به عمل کار برآید به صد گفته نیم کردار نیست
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
علی اصغر ذبیحی یخدانی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
متولد اول اسفند ۱۳۵۰ و دارای کارشناسی ارشد علوم تربیتی، برنامهریز، مشاور، چند دوره عضو هیأت اجرایی انتخابات، نزدیک به هفت سال نیروی اجرایی ستادی در آموزش و پرورش میبد، بازنشسته آموزش و پرورش و اکنون نیز به عنوان مشاور در چند کلینیک شهرستان میبد.
سوالات کشوری:
*مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
تصویب قوانینی که متأسفانه به ضرر مردم است و عدم نظارت بر اجرای قوانین و تأیید صلاحیت وزرای بدون تجربه و ناکار آمد و ضعف در تصویب قوانین مربوط به آموزش و پرورش که از ارکان مهم نظام است.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
برخورد تخصصی در کمپینهای متعدد مجلس و تخصصی شدن کمپینهای با توجه به رزومه نمایندگان
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟
تجمل گرایی نمایندگان اعتماد مردم را نسبت به وکیل خود سلب میکند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
مهمترین فاکتورهای پیشرفت یک کشور تعامل سه قوه در کنار هم است در غیر این صورت مشکلاتی را به وجود میآورد که باعث ناکارآمدی میشود و ضربه نهایی روی شانههای مردم خواهد بود.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
خیانت در حق مردم و متأسفانه خیانت در حق نظام
*مردمی بودن باید یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
به قول مرحوم پدرم نرسیدهای به دردی که نمیرسی به دردم. نماینده باید درد مردم را حس کند و با مردم همدل باشد. خودش را جای آنها بگذارد تا تصمیم درستی در خصوص بعضی قوانین بگیرد و درد مردم و دغدغه مردم درد او نیز باشد.
*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مطرح و جلوگیری از بخشی زدگی باید چه مواردی مدنظر قرار بگیرد؟
از اصول اولیه نظام پایبندی به ولایت فقیه و نظام مقدس جمهوری اسلامی است و مسائل امنیتی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کل کشور و سیاستهای کلان کشوری مدنظر باشد.
سوالات استانی:
*یکی از معضلات مهم استان یزد، خشکسالی است و برای تأمین آب شرب و صنعت یزد مشکلاتی وجود دارد. به نظر شما آیا طرحهایی نظیر انتقال آب بهشت آباد، انتقال آب خلیج فارس و انتقال آب دریای عمان میتواند به حل معضل کم آبی استان کمک کند؟ راهکار شما چیست؟
بله این میتواند اورژانسی باشد ولی در سیاست کلان کشت محصولات جالیزی در استان ممنوع و جایگزین آن در بخش کشاورزی محصولات کم آب و ضروری مثل گندم و در سایر بخشها استفاده از پساب و استفاده بهینه تحت عنوان صنایع و کشاورزی و ممنوعیت کارخانجاتی که مصارف بالای آب دارند
*برای توسعه زیرساختهای مواصلاتی استان یزد چه برنامههایی باید در استان پیادهسازی شود؟
الحمدلله استان یزد یکی از استانهایی است که جاده ترانزیتی از شمال به جنوب دارد اما نیاز به توسعه خطوط مواصلاتی مخصوصاً در قسمت حمل و نقل ریلی دارد.
*برای اصلاح ساختار اقتصادی استان در راستای حرکت به سمت فعالیتهای اقتصاد کم آببر چه برنامه دارید؟
استفاده از صنایع پاک و توسعه کارگاههای کوچک برای کارآفرینی خانگی و تشویق به توسعه صنایع پاک و جلوگیری از توسعه صنایع آلاینده.
نظر شما